bezár
 

zene

2015. 01. 10.
Az Aidát vezényli Rózsa Ferenc tavasszal a Kairói Operában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Verdi Aidáját dirigálhatja tavasszal a Kairói Opera színpadán Rózsa Ferenc szombathelyi karmester, aki három nagysikerű koncertet adott szilveszterkor és az újév első napjaiban Kairóban, Alexandriában és Damanhúrban.

A karnagy az MTI-nek nyilatkozva elmondta: nagy megtiszteltetésnek tartja az egyiptomi felkérést, hiszen tudomása szerint harminc év óta nem adatott meg magyar karmesternek az, hogy a Kairói Opera színpadán állhasson. Sikernek könyveli el azt is, hogy a szilveszteri koncert után máris visszahívták, így az idén tavasszal Verdi Aidáját dirigálhatja majd a zenekarnak.

prae.hu

Rózsa Ferenc elmondta: izgalmas feladatot jelentett az arab hangzás- és ritmusvilágtól teljesen eltérő Strauss-műveket megtanítani a kairói zenekarnak, de osztrák gyökerei, bécsi származása átsegítette a kezdeti nehézségeken.

Megjegyezte: a hangverseny fogadtatása fantasztikus volt, az 1380 férőhelyes Kairói Operaház zsúfolásig megtelt, 1487 jegyet adtak el, még a "csilláron is lógtak" az emberek.

Rózsa Ferenc szólt arról is, hogy a világ számos országából kap felkéréseket, Ausztriától Olaszországon, Németországon Franciaországon, Oroszországon át egészen Kínáig és Mexikóig, de továbbra is szombathelyinek vallja magát.

A karmester hozzáfűzte: szeretné, ha otthon is gyakrabban léphetne közönség elé, hiszen szívesen dolgozik együtt a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekarral.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés