bezár
 

film

2015. 01. 09.
Új sorozat debütál a HBO-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új sorozat debütál a HBO-n Az HBO új sorozata, melyet Jay és Mark Duplass készített, a manapság oly ritka, valós élethelyzeteken alapuló szériák közé tartozik. Egy negyvenhez közeledő pár és a velük egy fedél alatt élő barátaik nagyon is ismerős életébe pillanthatunk be, vidám és szomorú pillanatokba, miközben ők a kapcsolataik fenntartása és az álmaik megvalósítása között őrlődnek.

A független filmes testvérpár, Jay és Mark Duplass rutinos alkotópárosnak számít, több, mint húsz filmet jegyeznek forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként (A furcsa srác, Jeff, aki otthon lakik, Baghead, Huszonöt tusa). Az Együttlét egy harmincas évei végén járó, Los Angeles-i pár, és a hozzájuk odaköltöző két barátjuk mindennapjait mutatja be. A hangmérnökként dolgozó és szakmájában kevés sikert elérő Brett keményen dolgozik, hogy visszahozza azt a szenvedélyt, ami házasságából már rég kihunyt, miközben felesége, Michelle is megelégeli a háztartásbeli szerepet, és próbál visszatérni korábbi közösségi aktivista gyökereihez. Alex, Brett legjobb barátja, akiről a középiskolában azt mondták, hogy sokra viszi majd, most túlsúlyos, kopaszodik és lemondott álmáról is, hogy sikeres színész legyen. A negyedik főszereplő Tina, Michelle húga, aki egész életében magával foglalkozott, most pedig tehetős pasit keres, aki gondoskodik róla, amíg ő megpróbálja beindítani a saját vállalkozását.

prae.hu

A sorozatot Los Angeles Eagle Rock nevezetű városrészében forgatták. Az alkotók minden részletben hitelességre, az ottani életérzés átadására törekedtek, emellett a humort hívták segítségül a barátság, karrier és a negyven körüliek érzelmeinek kifejezésére. A szerethető karakterek közül Brett szerepét a sorozatot társzerzőként is jegyző Mark Duplass játssza, míg a barátját, Alexet a több filmjében is játszó Steve Zissis. Brett feleségét Melanie Lynskey (Boldog karácsony, Két pasi, meg egy kicsi), alakítja, míg a hugát, Tinát Amanda Peet (Az út, A férjem védelmében). Mellettük olyan népszerű színészek vendégszerepelnek a sorozatban, mint Peter Gallagher (Kaliforgia, Kettős ügynök) és Mary Steenburgen (Író és kamuhős, A törvény embere).

Az Együttlét január 12-től, hétfőnként 22:00 órakor látható az HBO-n.

Forrás: HBO Pressroom.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés