bezár
 

színház

2015. 01. 08.
Igazgatóválasztás 4 pesti színháznál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Örkény István Színház és a Szabad Tér Színház vezetői pályázatára egy-egy, a Budapest Bábszínház, illetve a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház igazgatói posztjára két-két pályázat érkezett - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága az MTI érdeklődésére csütörtökön. Mint a színházak az MTI-nek megerősítették, mind a négy intézmény esetében pályázott a jelenlegi igazgató.

 A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára így egyedül Bán Teodóra balettművész, a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője, az Örkény István Színház Nonprofit Kft. élére pedig Mácsai Pál színművész pályázott. Mácsai Pál pályázata a színház honlapján el is érhető.
    

Szkéné színház

A Kolibri Színház igazgatói posztjáért az intézmény jelenlegi vezetője, Novák János rendező mellett Kembe Sorel-Arthur színész-műsorvezető indult, aki az MTI-nek szintén megerősítette, hogy pályázott.
    

A Budapest Bábszínház ügyvezetői álláshelyére az intézményt jelenleg vezető Meczner János rendezőn kívül a Népszabadság információi szerint a Magyar Színház marketingmenedzser-igazgatója, Sipos Imre pályázott.
    

A Fővárosi Önkormányzat december 8-án írt ki pályázatot a négy színház élére. A pályázatok benyújtási határideje január 6-án 14 óra volt. A kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört mind a négy színház esetében 2015. február 1-jétől 2020. január 31-ig tölthetik be a nyertesek. Amennyiben a pályázati eljárás január 31-ig nem zárul le, a jelenlegi igazgatók az új ügyvezetők megválasztásáig töltik be posztjukat.
    

A Fővárosi Önkormányzat december 23-án a Vígszínház ügyvezető igazgatói posztjára is kiírta a pályázatot. Bár a beadási határidő még nem járt le, Eszenyi Enikő, a színház jelenlegi vezetője már december végén közölte, hogy ismét indul a pozícióért.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés