bezár
 

irodalom

2015. 01. 08.
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség díjai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Odaítélték a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) által alapított életmű- és pályadíjakat, amelyeket a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségén adnak át.

A szövetség aranyplakettjével ismerik el Lezsák Sándor költő, tanár, politikus, az Országgyűlés alelnökének munkásságát - olvasható a VMMSZ közleményében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI belgrádi tudósítójához.
    

prae.hu

Magyar Életfa díjjal tüntetik ki Fehér Kálmán költőt, írót, műfordítót, Skrabány Viktor festőművészt és Balassa Julianna nyugalmazott általános iskola tanárt.
    

A VMMSZ plakettjével jutalmazzák az ABC&T képzőművészeti csoportot, Égető Éva és Kiss László művelődésszervezőt, valamint a népihímzés-szakkört vezető Fenyvesi Margitot.
    

Az elismeréseket a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségén adják át január 16-án Zentán. Az eseményen beszédet mond Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Dudás Károly, a VMMSZ elnöke és Lovas Ildikó író, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács politikusa. Az ünnepségen fellép többek között Csizmadia Anna Junior Prima díjas népdalénekes.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés