bezár
 

színház

2009. 01. 03.
Januárban 10. Nemzetközi SzólóDuó Táncfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Január 8. és 13. között rendezi meg az Orkesztika Alapítvány a 10. SzólóDuó Fesztivált és Versenyt - közölte a szervezők nevében Tariska Andrea.

Szkéné színház

Három helyszínen, a ferencvárosi Mozdulatművészeti Stúdióban, a lágymányosi MU Színházban és a budai Millenáris Teátrumban találkozhat a produkciókkal az érdeklődő. 
    
A 2009-es fesztivál újdonsága, hogy a versenyprogram minden estéjére egy-egy vendégtáncost hívtak meg: a lengyel Anna Piotrowskát, a horvát-holland Bruno Isakovicot, valamint a magyar Bacskai Ildikót és Bajári Leventét. Minden meghívott alkotó életében fontos állomás volt valamelyik előző SzólóDuó Fesztivál.
    
A 10. SzólóDuó Fesztiválra a magyarok mellett lengyel, cseh, német, svéd, mexikói, holland, belga, osztrák, koreai, izraeli, francia és török alkotók jelentkeztek. 
    
A fesztivált szervező Orkesztika Alapítvány elsősorban a magyar mozdulatművészet száz éves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozik. 
    
A versenyen többre értékelik a művészi élményt, mint ha csupán technikailag hibátlan egy produkció. A színpadi megmérettetésen túl valamennyi táncos-koreográfus szakmai beszélgetéseken vehet részt a nemzetközi zsűri tagjaival. 
    
A zsűri tagjai Uhrik Dóra Kossuth-díjas táncművész, a pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium táncművészeti vezetője, Hegedűs Sándor tánckritikus, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára és Fenyves Márk vizuális művész, az Orkesztika Alapítvány Kuratóriumának vezetője, Mary Brennan, a The Herald című brit lap tánckritikusa és Berrak Yedek koreográfus, táncművész, a prágai Duncan Center vezető tanára.
    
Január 13-án a Millenáris Teátrumban a versenyprogram legjobbjait láthatja a közönség. A SzólóDuó gálaestjének sztárvendége Horváth Csaba koreográfus és Dresch Mihály szaxofonművész lesz, műsorvezetője pedig Novák Péter.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés