bezár
 

art&design

2015. 01. 05.
Szándékos vakság | SZERELEM
Herbert Aniko kiállítása: 2015. január 30., 19h, Galéria IX, 1092 Budapest, Ráday utca 47.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szándékos vakság | SZERELEM 2015. január 30-án, pénteken 19 órakor nyílik meg Herbert Aniko Szándékos vakság | SZERELEM című önálló kiállítása a Galéria IX-ben, a budapesti Ráday utcában.

„A legérzékenyebb terület, ahol nem merünk felelősséget vállalni: a szerelem.

Ez a legfélelmetesebb terep, ahol mernünk kéne «igazságviszonyba» kerülni magunkkal és a másikkal is. Ez a Szándékos vakság | SZERELEM című, új kiállításom témája.

prae.hu

Alkotásaim központjában az elengedés problematikája áll. Hat szó: lemosnom, elhordanom, levennem, elhagynom, elfelejtenem, szeretnem.

Szándékos vakság | SZERELEM képeit különböző technikákkal készítettem:akvarell, kínai papír, természetes anyagok, papírinstallációk és videó. Próbálva ezzel a szerelem sokrétűségét kutatni. Végső konklúzióként egészen addig távolítani a tárgyam, amíg lehetetlen lesz a közelsége. A szerelem.

Nő, nagyméretű papírképeken, változatos terekben, virággal és más szereplőkkel (bárányok, halak, békák stb.).  A hely metaforikus: egy ország, ahol élünk. 

Munkáimban eddig is reflektáltam kortárs irodalmi alkotásokra, a most választott témához pedig Szabó Imola Julianna tavaly megjelent Varratok című verspróza kötetéből merítettem a képeim és installációim címeit és konceptuális alapanyagát.” (Herbert Aniko a kiállításról)

Szándékos vakság | SZERELEM: Január végén nyílik Herbert Aniko kiállítása

A megnyitón részt vesz Szabó Imola Julianna (betűéspixelrakodómunkás) és Szombathy Bálint (szépségkutató). Zenél a Váczi Eszter Quartet. Az eseményhez itt lehet csatlakozni a Facebookon.

A kiállítás megtekinthető 2014. február 11-ig, hétfőtől péntekig, 12 és 18 óra között, illetve előzetes bejelentkezéssel.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés