bezár
 

színház

2015. 01. 03.
Ez történt Bécsben – operett ősbemutató Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ősbemutatóval, Iván Sára Ez történt Bécsben című nagyoperettjének szombat esti premierjével kezdi az évet a Szegedi Nemzeti Színház.

A fiatal komponista az előadás főpróbája előtt az MTI-nek elmondta, már középiskolás korában is próbálkozott könnyűzenei dalok írásával, de úgy érezte, nagyobb, összetettebb feladatra vágyik és bizonyítani akar. A darab – tizenhat évesen írt - egyfelvonásos változatát a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának 2013-as vizsgaelőadásaként már játszották a Tisza-parti városban, majd Miskolcon, a Bartók Plusz Operafesztiválon is bemutatták.

Szkéné színház

Az egyetem, ma már magánénekszakon tanuló növendéke a siker nyomán a művet újabb dalokkal és párbeszédekkel klasszikus, háromfelvonásos nagyoperetté bővítette. Mint mondta, a munkát megkönnyítette, hogy tudta, kik játsszák majd az egyes szerepeket, a karaktereket rájuk tudta szabni, és segített az is, hogy énekelni tanul. Primadonnaként a legutóbbi Simándy-énekverseny egyik győztesét, Kálnay Zsófiát láthatja a közönség, a bonviván szerepét pedig László Boldizsár alakítja.

A történet a kiegyezés utáni évtizedben Bécsben játszódik, és ahogy az operettek többségénél, a cselekmény középpontjában egy szerelmi történet áll.

A 2013-as vizsgaelőadást és az újévi bemutatót is Toronykőy Attila állította színpadra. Iván Sára elmondta – bár a színházi szállóige szerint a legrosszabb az élő szerző –, a rendezés során kiválóan együttműködtek, az előadás pedig olyan lesz, mint amilyennek megálmodta.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés