bezár
 

film

2014. 12. 31.
Az izraeli államügyész megakadályozta egy kereskedelmi tévécsatorna bezárását
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jehuda Weinstein izraeli államügyész elrendelte a 10-es televíziócsatorna működési engedélyének féléves meghosszabbítását egy nappal annak lejárta előtt - értesült a Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja szerdán.

Csak fél év múlva, a választások és az új kormány megalakulása után dönthet a kereskedelmi televíziókat felügyelő hatóság a csatorna működési engedélyének ügyében - döntött az államügyész kedd éjjel, és ezzel az utolsó pillanatban megakadályozta a csatorna év végi bezárását.
    

prae.hu

Az évek óta anyagi gondokkal küszködő, 2002-ben induló kereskedelmi televízió ugyanis azzal vádolta a hatóságot, hogy hiába sikerült megszereznie a pénzt 36 millió sékeles (mintegy 2,4 milliárd forint) állami tartozásának kiegyenlítésére, azt a hatóság képviselői egy héttel korábbi megállapodásukat felrúgva nem vették át.
    

A 10-es csatorna illetékesei állításuk igazolására kedden a tévében számos alkalommal bemutatták a letétbe helyezett összeg banki adatait a bezárás ellen több napja indított kampányuk legújabb fejezeteként.
    

Mintegy kétszázötven, különböző médiumokban dolgozó újságíró kedden szolidaritási tüntetést rendezett a tévé helyzetének rendezéséért. A probléma megoldását szerintük közvetlenül Benjámin Netanjahu miniszterelnök akadályozta, el akarván hallgattatni a vele és feleségével szembeni kritikus véleményéről ismert televíziót.
    

Az ügyben hétfőn Reuven Rivlin államelnök is aggodalmait fejezte ki. Szerinte a választási kampány érzékeny időszakában, döntésük előtt a választópolgároknak többféle véleménnyel kell találkozniuk, és ezért az ország demokratikus jellegét veszélyeztetné a csatorna bezárása.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés