bezár
 

art&design

2014. 12. 30.
114 ezren láttak egy szegedi kiállítást
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Múzeumtörténetet írt a szegedi Móra Ferenc Múzeum: minden eddigi rekordot megdöntve 114 ezren látták A fáraók Egyiptoma című kiállítást - tájékoztatta a múzeum sajtóreferense kedden az MTI-t.

Medgyesi Konstantin közölte: a múzeumban a 2014-es év a fáraók éve volt. Az elmúlt hónapokban a közgyűjtemény és kiállítóhelyei „Egyiptomba öltözve” várták a látogatókat. A nemzetközi összefogással létrejött tárlaton komoly tömegek fordultak meg, hogy megismerkedhessenek az ókori Egyiptomi titokzatos világával.     

prae.hu

A fáraók Egyiptoma című tárlat december 30-án zárta be kapuit: a kiállítás minden eddigi rekordot megdöntve 114 ezer fős látogatottsággal búcsúzott a napfény havas városától. Ezzel az eredménnyel az intézmény minden eddigi látogatórekordját túlszárnyalta, egyúttal múzeumtörténelmet írt: vidéki múzeumban még soha nem jártak ennyien időszaki tárlaton.     

A Móra Ferenc Múzeum fáraókiállítása három helyszínen várta a látogatókat az elmúlt hónapokban: a főépületben a vallással és az uralkodókkal, a Fekete házban a mumifikálás és az orvoslás rejtelmeivel, míg a Kass Galériában a temetkezés titkaival ismerkedhettek meg az érdeklődők. A lenyűgöző műtárgyaknak, az izgalmas installációs megoldásoknak és az interaktív elemeknek köszönhetően a tárlat nem csak Szeged, hanem az egész régió egyik legfontosabb kulturális eseménye volt 2014-ben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés