bezár
 

zene

2014. 12. 16.
VeszprémFest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Roger Hodgson, a legendás Supertramp együttes egyik alapítója ad koncertet 2015. július 15-én a VeszprémFest nyitónapján.

A brit zenész tervezett európai turnéja keretében lép fel a veszprémi fesztiválon, és műsorában immár három évtizedes szólópályája legfontosabb dalai mellett a Supertramp sikerei is szerepelnek. A jövőre 65 éves énekes-dalszerző először jár Magyarországon - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
    

prae.hu

Roger Hodgson 1969-ben társalapítója volt a Supertrampnek. A brit progresszív rockcsapatnak 1983-ig, hét stúdióalbumon át volt vezéregyénisége. Ez idő alatt a Supertramp több mint 60 millió példányt adott el lemezeiből világszerte. Dalokat írt, énekelt, olyan nagyszerű szerzemények kapcsolódnak a nevéhez, mint a Breakfast in America, a Give a Little Bit, a Take the Long Way Home, a The Logical Song, a Dreamer, az It's Raining Again, a School vagy a Fool's Overture.
    

Négytagú zenekarával Veszprémben az általa írt legnagyobb slágereket adja elő. A klasszikusok sorába emelkedett, 1974-ben kiadott Crime of the Century című Supertramp-album idén ünnepelte 40. születésnapját. Hodgson a lemezről a koncerten előadja a Schoolt, a Hide in Your Shellt, az If Everyone Was Listeninget és a Dreamert, amely meghozta a nemzetközi sikert a zenekar számára. Az előadó eljátssza három szólóalbuma kedvenceit is, köztük az Only Because of You-t, a Lovers in the Wind-et, valamint felcsendül a Had a Dream és az In Jeopardy is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés