bezár
 

irodalom

2014. 12. 16.
Horváth Györgyi kötetbemutatója a Nyitott Műhelyben
2014. december 19., 18h, Nyitott Műhely, 1123 Budapest, Ráth György u.4.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Horváth Györgyi kötetbemutatója a Nyitott Műhelyben Horváth Györgyi Utazó elméletek. Angolszász politizáló elméletek kelet-európai kontextusban című monográfiájának könyvbemutatója 2014. december 19-én 18 órától lesz a Nyitott Műhelyben. A szerzővel Deczki Sarolta irodalomtörténész, filozófus beszélget.

Horváth Györgyi (1974) irodalomtörténész, kritikus, szakfordító, az irodalomtudomány habilitált doktora. A Balassi Intézet, a Pécsi Tudományegyetem és az ELTE-BTK volt tanára. Társszerkesztője egy angol és egy magyar nyelvű kortárs magyar irodalmi antológiának (Hide and Seek, 2004 és Kortárs irodalmi olvasókönyv, 2005). Eddig két önálló kötete jelent meg (A hiányzó B, 2005 és Nőidő, 2007), ez a harmadik könyve. 

prae.hu

„Ami azonban nem vagy alig tematizálódik a kulturális fordulat magyar recepciójának fentebb említett jellegzetes attitűdjeiben, az az, hogy a tudás, ami érkezik, megérkezésekor már szükségszerűen nem lesz azonos az eredetijével. Hiszen az új közegben új viszonyhálózatokkal, a kulturális-társadalmi és intézményi gyakorlatoknak csakis az adott helyre jellemző konfigurációjával lép kölcsönhatásba, és benne nyer el egy sajátos (az eredetitől eltérő) helyiértéket, és mint ilyen fog majd sajátos jelentésmezőket, különféle intézményi, stratégiai, társadalmi, diszciplináris stb. felhasználási lehetőségeket megnyitni (vagy lezárni). Magyarán, lokális természetű tudássá válik – csakis az adott helyre jellemző sajátosságokkal, tétekkel és innovációs lehetőségekkel.” (Budapest, Balassi Kiadó, 2014)

További információk a szerző honlapján találhatók. Részlet a könyvből itt olvasható, a tartalomjegyzék pedig itt megtekinthető.
A belépés díjtalan.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés