bezár
 

építészet

2014. 12. 10.
Nívódíjjal ismerték el a Zeneakadémia felújítását
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjjal ismerték el a Zeneakadémia felújítását, az elismerést szerdán adták át Budapesten.

A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) Magyar Tagozata a Magyar Ingatlan Szövetséggel közösen idén 16. alkalommal hirdette meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása, bemutatása a közönségnek és a kiemelkedő alkotások megjutalmazása.
    

prae.hu

Lakatos Gergely, a Zeneakadémia főmérnöke az MTI-nek elmondta: elsősorban a Liszt Ferenc téri főépület felújítását ismerték el a díjjal, de értékelték az épület előtti tér rendezését, az új, Wesselényi utcai épület létrehozását, valamint azt is, hogy mindkét helyszínen hozzájárultak a közvetlen környék felfrissüléséhez, megújulásához.
    

A zsűri értékelte a felújítás komplex jellegét is. Lakatos Gergely szerint ez főleg abban áll, hogy a főépület hármas - oktatási, kulturális és turisztikai - funkciót lát el, és ezek a napi beosztásban bizony konkurálhatnak egymással, amit kezelni kellett. Az új, Wesselényi utcai épületbe telepítették át az oktatási funkció egy részét, valamint az adminisztratív munka gyakorlatilag egészét.
    

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj második helyezettje a New York-palota komplexum rekonstrukciója lett, harmadik helyen az Eiffel Palace irodaház végzett. Emellett több kategóriában is kiosztották a díjat, ezek közül a Zeneakadémia felújítása nyerte el a kulturális kategória első díját, valamint az örökségvédelmi kategória megosztott első díját is.
    

A magyar pályázat célja előkészíteni és elősegíteni azt, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI Prix d'Excellence nemzetközi nívódíj pályázatán.
    

Lakatos Gergely elmondása szerint december végéig kell benyújtani a pályázatot a nemzetközi megmérettetésre, melynek eredményhirdetése májusban várható. A Zeneakadémia az örökségvédelmi kategóriában biztos, hogy indul, a további kategóriákban való indulás lehetőségét még vizsgálják - tette hozzá.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés