bezár
 

építészet

2014. 12. 09.
2 régi ingatlant vásárolt a Várnegyedben az MNB
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két ingatlant vásárolt a budapesti Várnegyedben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyik alapítványa, az épületekben felújítás után oktatási és rendezvényközpontot, valamint angol nyelvű doktori iskolát alakítanak ki - közölte a jegybank kedden a honlapján. A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) az eredetileg Ybl Miklós tervei szerint épült és a II. világháborúban elpusztult volt Lónyay-villa helyén az eredeti tervek alapján fogja rehabilitálni a műemlék épületet.

Az  ingatlant a PADA a Budapanoráma Ingatlanforgalmazási és Hasznosítási Kft.-től  vásárolta meg, nettó 11,2 millió euró (3,42 milliárd forint) vételáron.
    

prae.hu

Az épületben kialakítandó oktatási és rendezvényközpont közgazdasági, pénzügyi képzésekkel kapcsolatos rendezvényeknek és a kor követelményeinek megfelelő szakmai könyvtárnak is otthont fog adni, továbbá a tervek szerint az alapítvány által szervezett előadások, kiállítások és más közösségi rendezvények helyszíneként  szolgál majd.
    

A régi városháza műemléképülete, amelyet az MNB versenytárgyalás keretében 1,85 milliárd forintért vásárolt meg a Magyar Tudományos Akadémiától, szintén az Alapítvány tulajdonába került. Ebben az épületben a PADA egy angol nyelvű, nemzetközi oktatóbázissal és hallgatói körrel rendelkező doktori iskolát kíván üzemeltetni 2016 szeptemberétől.
    

Az ingatlanok megvásárlása a közvagyont, illetőleg a nemzeti célokat szolgáló közösségi vagyont is gyarapítja - hangsúlyozzák a közleményben.
    

Az MNB által 2013-ban alapított PADA olyan tudományos műhelyek létrehozását tűzte ki céljául, amely a modern képzés megteremtésével, valamint kiemelkedő oktatási színvonal és kompetenciák biztosításával fórumot teremt a jövő generációk közgazdasági és pénzügyi szakemberei számára - áll az MNB közleményében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával
Egy látogatásra érdemes új célpont

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés