bezár
 

színház

2014. 12. 09.
Fiatal művészek a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hagyományos előadóművészeti kereteket átlépő fiatal alkotók produkcióit vonultatja fel a Trafó Kortárs Művészetek Háza NEXTFESZT- az Y generáció című fesztiválja, amely színházi, táncos és zenei programokkal várja az érdeklődőket 2015. január 5. és 23. között.

A fesztiválon szereplő produkciók mindegyike új alkotói esztétikát képvisel. Miközben a Trafó bemutatja, hogy mit és hogyan próbálnak megváltoztatni a fiatal magyar alkotók az előadóművészetben, a fesztivál kísérőprogramjai lehetőséget kínálnak az új törekvések és azok életképességének megvitatására.
    

Szkéné színház

A fesztiválon mások mellett a Dollár Papa Gyermekei nevű színházi műhely Szerelem és Otthon című előadása, Vass Imre: Fájdalomtest I - II - III - IIII című performansz/workshopja, a HUPS! Crew társulat Idegen elemek című bábkoncertje és Fülöp László "there's an elephant in every room…" című táncos produkciója várja az érdeklődőket - olvasható a Trafónak az MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

Molnár Csaba Dekameron című táncelőadását január 9-én tűzik műsorra, másnap Dányi Viktória, Vadas Tamara és Molnár Csaba Nyúzzatok meg című koreográfiájára, valamint Czitrom Ádám & Porteleki Áron unplugged koncertjére ülhetnek be a nézők. Január 13-án és 14-én két táncelőadás szerepel a programban: a Hodworks Pirkad és a Radioballet A szerelem természete című produkciója. Bemutatják a STEREO Akt színházi produkciós műhely Felülről az ibolyát című előadását is. A fesztivál a Táp Színház, a Trafó, a Füge Produkció és Fekete Ádám közös előadásával, a Csoportkép oroszlán nélkül (természetes fényben) című színházi produkcióval zárul.
    

A programsorozat ideje alatt a Trafó kávézójában találkozhat a közönség Simkó Beatrix és Dömölky Dániel interaktív hanginstallációjával, a Trafó Galériában pedig Kis Róka Csaba Weltschmerz című kiállítása lesz látható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés