bezár
 

irodalom

2014. 12. 05.
A bátyám hazavitte a halált - könyvbemutató
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A bátyám hazavitte a halált - könyvbemutató December 10-én 16:30-tól a Nyitott Műhelyben bemutatjuk Mohai V. Lajos A bátyám hazavitte a halált – Elégikus víziók a Halottaskönyvhöz című prózakötetét. A bemutatón Falcsik Mari és Kovács Dezső beszélget a szerzővel, s Bozó Andrea színművész olvas fel a kötetből.

Mohai V. Lajos: A bátyám hazavitte a haláltMohai V. Lajos egy többszörösen is letűnt korszakot idéz meg könyvében. Zömével a az 50-es és 60-as évek vidéki kisvárosának világát családtörténeten, a család különböző ágai történetének elbeszélésén, a korabeli természet megidézésén keresztül. Többszörösen letűnt a korszak, hiszen nem csak az a világ múlt el, de a könyvben megjelenő emberek sincsenek már az élők sorában. A könyv apafigurája kitörli a múltat az életéből, a fiú viszont egy jelentős hálót sző a múltból, ekképp alakul saját identitása. Az igazi veszteség áll szemben a tevékeny emlékezéssel mint cselekedettel.

A könyv azok helyett is beszél, akik szoros kapcsolatban állnak a kisvárosi természettel (temetőivel egyetemben), akiknek a motorzúgás előtti időszakról vannak emlékeik, akik mond valamit az, hogy anyai ág és apai ág.

prae.hu

 

Résztvevők: Bozó Andrea, Falcsik Mari, Kovács Dezső és Mohai V. Lajos

Időpont: 2014. december 10., 16:30

Helyszín: Nyitott Műhely (Budapest XII., Ráth György u. 4.)

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés