bezár
 

színház

2014. 12. 04.
30 éves a Figura Stúdió Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fennállása 30. évfordulóját ünnepli a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, amely ebből az alkalomból szombaton előadást, kiállítást és koncertet rendez - közölte csütörtökön az erdélyi teátrum.

Gyergyószentmiklós színháza 1984 és 1990 között kísérleti csoportként működött Bocsárdi László rendező vezetésével, előadásainak szakmai sikere nyomán a társulat 1990. szeptember 1-jén kapta meg az intézményi státust a román kulturális minisztériumtól.
    

Szkéné színház

Az ünnepi eseménysorozat este hétkor kezdődik a színház nagy sikerű De mi lett a nővel? című előadásával. Ezután fotókiállítás nyílik a színház előcsarnokában, majd koncert és kötetlen beszélgetés zárja az estét.
    

Fennállása alatt a Figura több mint száz előadást hozott létre, ezek műfajilag sokszínűek, a gyerekelőadásoktól a táncszínházig az abszurdig terjednek. A harminc év archív anyagait egyetlen képsorba foglaló fotókiállítás a régi és a mostani darabok emlékét idézi fel. Külön érdekesség, hogy a volt és a jelenlegi figurások ezen az estén tárlatvezetők lesznek és egyéni történetté alakítják az archívumból kiragadott emlékdarabkákat.
    

A koncerten kollégák és zenésztársak idézik fel Molnár Cs. Antal emlékét, aki Gyergyószentmiklós zenei és színházi életének fontos alakja volt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés