bezár
 

irodalom

2014. 12. 03.
Fénypecázás, Tündérváros, ünnepi lakoma
Tündérváros, Prae és vacsora az Élesztőben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fénypecázás, Tündérváros, ünnepi lakoma December 10-én este 8-tól bemutatjuk előételként a Prae Fénypecázás című számát, főételként P. Horváth Tamás Tündérváros című regényét Péczely Dórával, Vári Györggyel, Cserna-Szabó Andrással és a szerzővel. Valamint igazi ajándék meglepetéslakoma is lesz a vendégeknek, melyet Cserna-Szabó András és P. Horváth Tamás készít el. Az Élesztőben.

FénypecázásSzeptemberben nyílt felhívást intézett a Prae szerkesztősége a Facebookon számos kortárs magyar költőhöz. Bach Máté fotográfus képeit tettük közzé és arra kértük őket, hogy találjanak hozzá részletet, versszakot, pár sort saját műveikből. Fogják be megfoghatatlan poézissel, ami a fotón megfoghatatlanul be lett fogva. Rengeteg asszociáció érkezett, ezekből választottuk ki a kedvencei…. nem. Hanem azokat, amelyekből képekkel és szövegekkel egy tó vizén bizonytalanul tükröződő történetet tudtunk összerakni – sorsról és magányról, emberről és szerelemről, életről és halálról, biztosról és bizonytalanról.

Nos, a szám elkészült, benne sok-sok kép + versrészlet. További irodalom Pollágh Péter és Sopotnik Zoltán, valamint kultúratudomány H. Nagy Péter és L. Varga Péter szerkesztésében. A szerzők tiszteletpéldányaikat a helyszínen átvehetik.

prae.hu

Fénypecázás: Tartalomjegyzék

P. Horváth Tamás Tündérváros című regénye az Ünnepi könyvhétre jelent meg, de most jött el a több pécsi, valamint balatonszemesi és szegedi után a budapesti könyvbemutató ideje. Kapható online és offline könyvesboltokban, a Zsolnay-boltokban, a Zsolnay Negyedben, a Zsolnay Múzeumban, a pécsi Tourinform-irodában, és számos más pécsi helyszínen. A regényről a szerkesztő Péczely Dóra beszélget a szerzővel, Cserna-Szabó Andrással és Vári Györggyel.

Mindezek mellé valóban, igaziból, ajándékul szolgál fel az idejében érkezetteknek meglepetésvacsorát Cserna-Szabó Andrással P. Horváth Tamás. Az italt mindenki maga állja magának.

A belépés a jószándékú embereknek ingyenes (másoknak kívül tágasabb).

Helyszín: Élesztő, Budapest, Tűzoltó u. 22.

Időpont: 2014. december 10.

P. Horváth Tamás: Tündérváros

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés