bezár
 

színház

2014. 11. 29.
Kilenc iskola diákjai lépnek fel Weöres Sándor műveivel Veszprémben vasárnap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolc Veszprém és egy Fejér megyei általános iskola diákjai részvételével rendezi meg az Ádámok és Évák Ünnepét a Veszprémi Petőfi Színház, ahol a tanulók vasárnap Weöres Sándor műveiből mutatnak be részleteket.

Eperjes Károlynak, a Veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadójának és Fekete Péternek, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójának ötlete alapján ebben az évben már az általános iskolák 1-6. osztályosai is bekapcsolódtak az Ádámok és Évák Ünnepe című színházi rendezvénysorozatba, amelyet Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója álmodott meg.

Szkéné színház

A rendezvény keretében nyolc Veszprém és egy Fejér megyei általános iskola mintegy kétszáz diákja Kéri Kitty színművész, rendező vezetésével ad elő részleteket Weöres Sándor, a nagy magyar költő és író műveiből. A Veszprém megyei Balatonkeneséről, Várpalotáról, Berhidáról és Zircről egy-egy, Veszprémből négy, a Fejér megyei Enyingről pedig további egy iskola tanulói vesznek részt a programban. Felkészülésüket a teátrum művészei segítik.

Nemcsak az a különlegessége a produkciónak, hogy már alsó évfolyamos általános iskolások is részt vesznek benne, hanem az is, hogy egy-egy jelenetben a különböző korosztályok együtt állnak színpadra - mondta el az MTI-nek Kéri Kitty. Hozzátette, lesz olyan jelenet, amelyet például negyedik és nyolcadik osztályosok közösen adnak majd elő.

Az Ádámok és Évák Ünnepét a Magyar Teátrumi Társaság keretein belül indította el 2010-ben a szolnoki Szigligeti Színház. Azóta a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Veszprémi Petőfi Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a Soproni Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház is csatlakozott hozzá.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés