bezár
 

film

2014. 11. 29.
Szombaton is tart a Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz év elteltével ismét Krzysztof Zanussi lengyel rendező elnököl a Faludi filmszemlén. A szerelem témában meghirdetett XVIII. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemlére 20 országból 116 nevezés érkezett. Az előzsűri 48 filmet válogatott be a versenyprogramba.

A versenyfilmek 7 blokkban kerülnek vetítésre november 28-29-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Faludi szemlék hagyományához híven a zsűri az alkotásokat a közönséggel együtt tekinti meg, és a vetítéseket követően nyilvánosan megosztja építő észrevételeit.

prae.hu

A zsűrielnök tiszteletére két ritkán látott filmet is vetít az Uránia: a Persona non Grata és Az élet mint nemi úton terjedő halálos betegség című alkotásokat. A zsűri tagja lesz még Fekete Ibolya filmrendező, tőle a 2001-ben készített Chico című filmet, illetve Nagy Viktor Oszkár rendező, akitől a Két világ közt című filmet láthatja a közönség. A filmszemle szakmai vezetője, Lázár Kovács Ákos esztéta is részt vesz a zsűri munkájában, döntésében.

A Faludi Akadémia kétnapos versenyét immár hatodik alkalommal fotópályázat is kíséri. A szintén szerelem témára beérkezett 126 fotót Haris László fotóművész, Pályi Zsófia fotográfus, Vékás Magdolna fotóművész és tanár értékelte. A kiválasztott fotókból készült kiállítást november 28-30-ig tekinthetik meg az érdeklődők az Uránia emeletén.

A fesztivál a zsűritagok filmjeinek vetítésein kívül ingyenesen látogatható, részletes programja a faludiakademia.hu oldalon olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés