bezár
 

film

2014. 11. 27.
Csütörtökön premier az HBO-n: Káin gyermekei
HBO, HBO GO, 2014. november 27., 23h
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön premier az HBO-n: Káin gyermekei Gerő Marcell dokumentumfilmje, a Káin gyermekei  részt vett a világ egyik legrangosabb A-kategóriás filmes szemléjén, a 62. San Sebastian Filmfesztiválon, valamint számos egyéb neves szakmai rendezvényen a világ minden táján, a budapesti Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon is.

Az HBO-n november 27-én debütáló dokumetumfilm Monory Mész András 1985-ben, Magyarországon készült Bebukottak című dokumentum filmjét tekinti kiindulópontnak: a Bebukottak hat gyilkosságért elítélt tizenévest mutat be Tökölön, Magyarország egyik legkeményebb börtönének falain belül. A Káin gyermekei a fiatalkorúak bebörtönzésének életükre gyakorolt hatásait kutatja: a Bebukottak három szereplőjének életét mutatja be 30 évvel a büntetésük megkezdése után.

prae.hu

Káin gyermekei

A Káin gyermekei hazai díszbemutatójára november 18-án este került sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol megjelentek a dokumentumfilmes szakma és a sajtó képviselői, valamint a Káin gyermekei és a Bebukottak alkotói is. A vetítés előtt Monory Mész András, a Bebukottak rendezője és az est tiszteletbeli házigazdája köszöntötte a résztvevőket, majd az HBO Europe saját gyártású dokumetumfilmjeiért felelős producere, Hanka Kastelicova mondodott pár szót az alkotókkal való sikeres együttműködésről, a film rendezője, Gerő Marcell pedig röviden ismertette a film háttértörténetét. A vetítést követően a közönség vastapssal köszöntötte a Káin gyermekei színpadra lépő alkotóit, valamint a Bebukottak jelenlévő stábját is.

Káin gyermekei

A hazai közönség elsőként az HBO csatornáján, valamint az HBO GO-n láthatja a filmet november 27-én, csütörtökön 23 órai kezdettel. A Káin gyermekei várhatóan jövő év elején kerül a hazai mozikba. A magyar–francia koprodukcióban készült film producere László Sára, Jacques Bidou és Marianne Dumoulin. Az alkotás a Campfilm, a JBA Production és az Arte France gyártásában, az HBO Europe koprodukciójában jött létre.

A Káin gyermekei eddigi fesztiválszereplései és díjai:
> 62nd International Film Festival de San Sebastian, Spanyolország (A kategória)
> 10th Zurich Film Festival, Svájc
> 8th Abu Dhabi Film Festival, Egyesült Arab Emírségek
> Jihlava International Documentary Film Festival, Csehország
> Stockholm Film Festival, Svédország
> IDFA, Hollandia
> 11. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál (Diákzsűri díja a legjobb emberi jogi dokumentumfilmnek)

Forrás: HBO Pressroom

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés