bezár
 

film

2014. 11. 21.
Magyar sikerek a bakui sportfilmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két magyar film is rangos elismerésben részesült a bakui nemzetközi sportfilmfesztiválon: a Londoni színek című alkotás a Sport és személyek (Sport and Persons) elnevezésű kategória győztese lett, míg a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm a zsűri különdíját érdemelte ki - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya az MTI-t.

 A közlés szerint a Londoni színek című 16 perces kisfilm az MTVA belső gyártású produkciója. Az alkotás a 2012-es olimpia magyar versenyzőit mutatja be, nemcsak a sportolói tevékenységüket, hanem szabadidejüket is. A filmet Németh Gábor Péter rendezte, aki a helyszínen vette át a bakui sportfilmfesztivál elismerését.
    

prae.hu

A Magyarok a Barcáért című 85 perces dokumentumfilmben a katalán labdarúgócsapat történetének magyar szereplőit ismerhetik meg a nézők. A Kocsis Tibor által rendezett filmben a klub emblematikus játékosai emlékeznek többek között Kubala Lászlóra, Kocsis Sándorra és Czibor Zoltánra. Kocsis Tibor rendező alkotását a Magyar Méda Mecenatúra támogatta.
 

Magyarországot a hattagú nemzetközi zsűriben - annak elnökeként - Flórián Endre képviselte a november 18. és 21. között megrendezett bakui fesztiválon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés