bezár
 

irodalom

2014. 11. 21.
Jonathan Franzen új regényen dolgozik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötödik regényén dolgozik Jonathan Franzen. A világszerte elismert amerikai író Purity című új műve jövő szeptemberben jelenik meg - közölte kiadója.

 A több kontinensen játszódó regény, amelynek története évtizedeket ölel fel, egy Purity nevű lányról szól, aki azt akarja kideríteni, hogy ki az apja.
    

prae.hu

Franzen nagyszerű családregényeivel, köztük a Javítások és a legutóbbi, a 2010-ben megjelent Szabadság című köteteivel hívta fel magára a figyelmet - emlékeztetett a BBC News.    
    

Jonathan Galassi, Franzen kiadója, a Farrar, Straus és Giroux elnöke a The New York Timesban arról számolt be, hogy a Purity stilisztikailag különbözik majd az író korábbi írásaitól. Mint mondta, Franzen ezúttal "egyfajta meseszerűséget" visz a regénybe. "Nem szikár realizmus. Lesz egy mitikus felhangja a történetnek" - fűzte hozzá.
    

Az új regény születését a New York Times cikkének átvételével maga Franzen is megerősítette Facebook-oldalán. Rajongói nagy lelkesedéssel fogadták a hírt.
    

Franzent 2001-ben megjelent Javítások című családregénye óta sokan tekintik az amerikai középosztály krónikásának. Munkáiért egyebek mellett elnyerte az amerikai Nemzeti Könyvdíjat és a legrégibb brit irodalmi díjat, a James Tait Black Memorial Prize-t.
    

Tavaly egy nem fikciós mű, a The Kraus Project látott napvilágot tőle. A kötetben az 1936-ban elhunyt bécsi filozófus, a szatirikus hangvételű írásairól ismert Karl Kraus munkáit tolmácsolta. Kraus gondolatai nagy hatással voltak Franzenre diákévei alatt.
    

Jonathan Franzen áprilisban a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége lesz. Az amerikai író műveit magyarul az Európa Könyvkiadó adja ki.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés