bezár
 

irodalom

2014. 11. 20.
Poirot-est Sophie Hannah-val, belépés bajuszban
„Ha már bajszának kell lennie, legyen valódi bajusz – olyan szép, mint az enyém.” Hercule Poirot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Poirot-est Sophie Hannah-val, belépés bajuszban November végén Budapestre érkezik A monogramos gyilkosságok című könyv szerzője, Sophie Hannah, aki regényében a világhírű belga detektív, Hercule Poirot eddig ismeretlen esetét írta meg. Az Alexandra Pódiumon november 27-én rendezett Poirot-esten lesz nyomozós játék, könyvbemutató beszélgetés és meglepetés. 

A monogramos gyilkosságok című regény idén szeptember 9-én jelent meg a világ több országában. Az Európa Könyvkiadó különleges játékot szervezett a könyvpremierre: a nyomozós, interaktív szabadulószobákat üzemeltető Detectivity csapata dolgozta ki azt a játékot, amelyben az Agatha Christie-t és a nyomozást kedvelő érdeklődők próbálhatják ki ügyességüket. Az Alexandra Pódiumon összeverbuválódott nyomozócsoportnak egy gyanús haláleset ügyét kell tisztáznia. Amennyibe megfejtik a gyilkos személyét, kincsekkel lesznek gazdagabbak. November 27-én három időpontban, 16, 17 és 18 órakor indul játék, amelyre előre a jatek@europakiado.hu címen lehet regisztrálni.

prae.hu

Sophie Hannah mindig is rajongott Agatha Christie munkásságáért. Ezért tartotta különösen fontosnak, hogy hű maradjon ahhoz a Hercule Poirot-hoz, akit Agatha Christie teremtett, a szokásait, jellemét megőrizze a történet során. Lévai Balázs a híres belga detektívről és Agatha Christie-ről is kérdezi Sophie Hannah-t a 19 órakor kezdődő beszélgetésen.

A monogramos gyilkosságok kezdetén Poirot-t egy rémült fiatal nő keresi fel, aki biztos benne, hogy meg akarják ölni, azonban könyörög a nyomozónak, hogy ne kutasson a gyilkosa után. Később Poirot megtudja, hogy egy divatos londoni szálloda három vendégét megölték, és egy-egy mandzsettagombot helyeztek a szájukba. Vajon van összefüggés a gyilkosságok és a fiatal nő között?

Mivel a Hercule Poirot mindig nagy becsben tartotta és büszkén emlegette a bajuszát, az Európa Könyvkiadó azt kéri a Poirot-est részvevőitől: viseljenek ők is bajuszt ezen az estén.

A monogramos gyilkosságok

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés