bezár
 

irodalom

2014. 11. 18.
Tambora tábor – Félelem és rettegés Izményben
2014. december 19-22., Izmény
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tambora tábor – Félelem és rettegés Izményben 2014 telén a Szellemlovas társasjátékbolt és a DRÓT közösen hirdeti meg a minden jelentkező számára nyitott Tambora tábort, amelynek célja elsősorban a tehetséges írók felkutatása, segítése. A tábor további támogatói az Athenaeum Kiadó és a József Attila Kör.

"Vajon a félelem és rettegés megfogalmazásával közelebb kerülünk-e a félelmek eredetének felszámolásához? Vajon mi az, amitől mai társadalmunk, amitől a mai emberek leginkább rettegnek? Meg lehet-e ezt egy-egy történetben fogalmazni? Mary Shelley alig volt 20 éves, amikor a Frankensteint írta – vajon vannak-e magyar Mary Shelleyk, Edgar Allan Poe-k, Lovecraftok? Lehet, hogy pont te vagy az?! Jelentkezz!" – szól a Tambora tábor felhívása.

prae.hu

Az összejövetelt a Szekszárdhoz közeli Izmény faluban megbúvó, századeleji villából kialakított erdei iskolában és szálláson tartják 2014. december 19-től 22-ig.

A táborban a részvételi díj – amely magába foglalja a szállást és az étkezést, a szakértői írói foglalkozásokat, a szövegek szerkesztését, közlését, és egy különleges estét az év legsötétebb napján: 20.000/fő.

A részvételi szándékot előre kérik jelezni a drotlap@gmail.com email-címre küldött rövid levélben.

A részvételi díjat a Szellemlovas társasjáték boltban személyesen (1067 Budapest, Szondi u. 18/a), vagy a bolt számlájára való átutalással (számlaszám: 16200010-60434081-00000000) lehet befizetni 2014. december 15-ig.

A táborban egy szakmai és egy közönségdíjat is kiosztanak a szervezők. A legjobb írás szerzője visszanyeri a tábor díját, a résztvevők által megszavazott legjobb írás szerzője pedig megnyerheti a H. P. Lovecraft rémtörténeteire épülő Eldricht Horror társasjátékot a Szellemlovas társasjáték bolt jóvoltából.

A táborban lehetőség nyílik írókkal, szerkesztőkkel konzultálni, a szövegeken javítani, azokat felolvasni, megbeszélni a műveket és íróilag fejlődni.

A táborban keletkezett legjobb írásokat publikálják, és legtehetségesebb szerzőket bemutatják a DRÓT portálon.

A három legjobb és legtehetségesebb szerző részt vesz a szervezők által mentorált programban, melyben további művek megszületését és publikálását segítik elő.

További részletek a DRÓTon ITT olvashatóak.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés