bezár
 

irodalom

2014. 11. 11.
Suit up! – Írók öltönyben: kötetbemutató és fotóvetítés
2014. november 12., szerda 19h, RS9 + Vallai kert, Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Suit up! – Írók öltönyben: kötetbemutató és fotóvetítés 2014. november 12-én 19 órától Suit up! – Írók öltönyben kötetbemutató és fotóvetítés a Vallai kertben. A József Attila Kör és a MrSale Öltönyüzlet Budapest közös művészeti projektje egy igazán különleges és elegáns antológiával zárul a JAK+PRAE.HU kiadásában. Bach Máté a kötetben is szereplő képeihez a felkért alkotók mellékeltek egy-egy szövegrészletet, így a szépirodalom és a fotóművészet rendhagyó játéka bontakozik ki az olvasó előtt.

Az esten Karafiáth Orsolya író-költővel és Bach Máté fotográfussal Hevesi Judit költő, a projekt egyik szervezője és a könyv társszerkesztője beszélget.

prae.hu

Az Írók öltönyben projektet bemutatja Gaborják Ádám, a JAK elnöke.

Részletek a könyvből: http://jozsefattilakor.hu/2014/11/10/suit-up-irok-oltonyben/

"Emlékezés és felejtés, lázadás és megfelelés, beolvadás és kitűnés, szegénység és gazdagság – néhány motívum, ami a különböző művekben felbukkan az öltöny nyitott takarásában. A kortárs szövegek nem csupán azért kortársak, mert ma játszódnak, így mai nyelven íródnak és jelen világunk társadalmát és mentalitását térképezik fel és ábrázolják, hanem mert egy időben, a delejes mostban írják és olvassák őket, akkor is, ha a történet a messzi jövőbe vagy a régmúltba van ágyazva; a jelenlét összeköti őket. Ugyanígy lesz egymás mellett nem sokaság, hanem lélek a több nemzedék is, a generációk tarka sokasága a debütálóktól a középpályáig. Líraemlékezetünkben a nyakkendő a körúti hajnalban lila dalra kél, vagy félrecsúszik és ebben az elvétett mozdulatban benne van az összes volt szerelem örökjelenléte, kínzó távolságának a közelsége." (Részlet Szegő János bevezető írásából.)

„Valamikor aztán, a nyugati civilizáció egyik – talán egyetlen? – igazi szellemi csúcspontján az emberiség feltalálta az öltönyt.” (Bartók Imre)

Írók öltönyben

A kötetben szereplő szerzők: Áfra János, Bartók Imre, Czinki Ferenc, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana, Grecsó Krisztián, Hartay Csaba, Kassai Zsigmond, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Keresztury Tibor, Kiss Tibor Noé, Pallag Zoltán, Pion István, Szabó Tibor Benjámin, Szegő János, Simon Márton, Szilasi László, Térey János és Weiner Sennyey Tibor.

A kötetet szerkesztette: Hevesi Judit és Gaborják Ádám.

Kötetterv: Szabó Imola Julianna.

Ár: 2490 Ft.

A kötet 20% kedvezménnyel megrendelhető a jak@jozsefattilakor.hu címen (+postaköltség).

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés