bezár
 

irodalom

2014. 11. 10.
Hatos Pál alapítója a Global Public Diplomacy Network hálózatának
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatos Pál alapítója a Global Public Diplomacy Network hálózatának Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója részvételével alakult meg a Global Public Diplomacy Network (GDPNET). Az alakuló ülést október végén tartották Szöulban. A Koreai Köztársaság kulturális diplomáciai szervezetének, a Korea Alapítványnak a kezdeményezése alapján létrejött hálózat törekvése, hogy Ázsia gazdaságilag és kulturálisan is feltörekvő országait összekösse Európa és a többi kontinens hasonló intézményeivel. A kilenc alapító tag közé Magyarországot a Balassi Intézet révén hívták meg.

A GPDNET alakuló közgyűlését ez év júniusában egy félhivatalos munkacsoport találkozó előzte meg, ahol az egyes szervezetek, diplomáciai intézetek képviselői osztották meg ötleteiket egymással. Idén október 23-án pedig Korea, Magyarország, Nigéria, Portugália, Spanyolország, Szingapúr, Svédország, a Fülöp-szigetek valamint Törökország képviselőinek részvételével tartotta meg alakuló közgyűlését a GDPNET, amelynek a Korea Alapítvány adott otthon. A közgyűlésen a kulturális diplomáciai intézmények között egy nemzetközi együttműködésen alapuló többoldalú egyetértési megállapodás is született, amely az intézetek közötti gyakorlati ismeretek megosztására, a tapasztalatok megvitatását, a globális problémák közös érdekű megoldására, valamint a közös kulturális és oktatási projektek megvalósítására helyezi a hangsúlyt.

prae.hu

A közgyűlésen Paweł Potoroczyn, az Adam Mickiewicz Intézet vezetője; a Camoes Intézet portugál vezetője, Ana Paula Laborinho; a Korea Alapítvány elnöke, Hyun-seok Yu; a Kulturális Nemzetközi Intézet vezetője, Barclays Ayakoroma Nigériából; a Szingapúri Nemzetközi Alapítvány vezetője, Jean Tan; Annika Rembe, a svégországi Svéd Intézet vezetője; a Yunus Emre Intézet vezetője, Saban Cobanoglu Törökországból; valamint a Fülöp-szigeteki Nemzetközi Kulturális és Művészeti Bizottság képviseletében Anne Lius vett részt.

Hatos Pál aláírásával a Balassi Intézet az EUNIC mellett egy újabb szálon keresztül kapcsolódhat a kulturális nemzetközi körhöz.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés