bezár
 

zene

2014. 11. 08.
Trio Midnight: hazai dzsesszlegenda koncertezik a Fonóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint két évtizede a hazai dzsesszélet meghatározó formációja a Trio Midnight, tagjai külön-külön is a legnagyobbra tartott zenészek közé tartoznak. A trió november 13-án csütörtökön a Fonó Budai Zeneházban ad koncertet.

Az Oláh Kálmán (zongora), Egri János (nagybőgő) és Balázs Elemér (dob) által alkotott csapat 1990-ben kezdett professzionálisan működni, és szinte indulása óta a legjobb magyar mainstream dzsessz együttesként ismeri el a szakma és a közönség - szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

prae.hu

A Trio Midnight Külföldön is rengeteg elismerést szerzett, először az Umbria Jazz fesztiválon (1993), majd Marciac-ban (1995). Ugyanebben az évben első lett a rangos hoeilaarti dzsesszversenyen Belgiumban. A kilencvenes években játszottak Pozsonyban, a spanyolországi Getxóban, a belgiumi Cineyben és Karlovy Varyban is.

A formáció első lemeze egy koncertfelvétel volt Live in Budapest címmel, az Expected and Found című korongon vonósnégyes működik közre. Az elmúlt években a trió mindhárom tagja készített szólólemezt is.

Balázs Elemér a legjelentősebb dzsesszfesztiválokra kap meghívást: idén nyáron az East Gipsy Banddel a detroiti dzsesszfesztivál és a Blue Note dzsesszklub vendége volt és olyan művészekkel játszottak együtt, mint Tim Ries, a Rolling Stones szaxofonosa vagy a szintén szaxofonon játszó Joshua Redman. Az évad első felében Balázs Elemér három különböző formációval vendégeskedik a Fonóban, ezek részeként lép fel a Trio Midnight is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés