bezár
 

film

2014. 11. 07.
Oliver Stone találkozott Putyinnal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Oliver Stone amerikai rendező találkozott Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz államfővel, akiről dokumentumfilmet szeretne forgatni.

Stone az orosz fővárosban az Edward Snowdenről szóló filmjét készíti elő, de csütörtökön arról beszélt a Ria Novosztyi hírügynökségnek, hogy egy dokumentumfilmet is tervez, amely a Vlagyimir Putyinnal való beszélgetésből, interjúból születne.
    

prae.hu

A rendező már találkozott is Putyinnal - közölte Dimitrij Peskov, a Kreml szóvivője.
    

Stone az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos lehallgatásait kiszivárogtató és oroszországi száműzetésbe kényszerült Edward Snowdent is felkereste Moszkvában, hogy megbeszéljék a híressé vált informatikusról készülő politikai thriller, a The Snowden Files részleteit.
    

A filmhez két, Snowdennel és a kiszivárogtatással foglalkozó könyv filmjogait is megszerezte Stone és producere, Moritz Borman.
    

"A forgatókönyvön dolgozunk. Reményeink szerint jövő év elején kezdődhet a forgatás. A film a The Guardian újságírója (Luke Harding) könyvén és (Snowden ügyvédje,) Anatolij Kucserena Time of the Octopus című regényén alapul, de az ügyben megjelent újságcikkeket és interjúkat is felhasználjuk" - mondta Stone a Ria Novosztyinak adott interjúban. Stone azt is elárulta, hogy a főszerepet Joseph Gordon-Levitt játssza, aki szerinte "nagyon jó színész és népszerű a fiatalok körében".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés