bezár
 

film

2014. 11. 05.
Screen Memories: filmfesztivál és konferencia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Screen Memories: filmfesztivál és konferencia Az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete együttműködésben a Goethe Intézettel, valamint Bulgária, Észtország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország kulturális intézeteivel november 20-23. között filmfesztivált szervez a Toldi moziban Screen Memories néven. A fesztivált november 24-26. között konferencia követi ez ELTE-n.

A Screen Memories Filmfesztivált az 1989-es kelet-európai rendszerváltások 25. évfordulójának alkalmából rendezik meg. A fesztivál négy napján a Toldi moziban, valamint az ezt követő konferencián az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az a szervezők célja, hogy feltegyék a kérdést: hogyan járultak hozzá a mozgóképes médiumok az államszocialista múltról alkotott képünk kialakulásához? A múlt filmes nyomaira irányuló figyelem abból a meggyőződésből fakad, hogy a mozgóképek e tekintetben egyre fontosabb szerepet játszanak.

prae.hu

A programot olyan játék- és dokumentumfilmek alkotják, melyek néhány kivételtől eltekintve hazánkban még nem kerültek forgalmazásba. Az egyedi válogatás arra mutat rá, milyen különböző célokkal jöttek létre az egyes országok mozgóképes dokumentációi, és mennyire eltérnek egymástól. 

A fesztivál filmjeit, amennyiben ezt másképp nem jelzik, eredeti nyelven, angol felirattal és magyar hangalámondással vetítik.

További információk és program a Toldi mozi honlapján és a fesztivál Facebook-oldalán.

A Goethe Intézet, valamint Bulgária, Észtország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország kulturális intézeteinek és az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének közös rendezvénye.

Screen Memories

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés