bezár
 

art&design

2008. 12. 19.
Árverési rekordot döntött Micimackó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordáron, 370 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy gyűjtemény Ernest Howard Shepard rajzaiból, amelyek A. A. Milne Micimackó mesekönyveihez készültek.

prae.hu

A brit könyvillusztrátor eredeti művei összesen 1,3 millió fontot hoztak a Sotheby,s londoni árverésén. Az egyik leghíresebb mackós rajz, a "Micimackó nyomokat keres a hóban, Malacka meg utána lódul" című alkotás a becsült ár több mint kétszereséért, 115 250 fontért kelt el.  
    
A leütési ár szerinti sikerlista második helyére a "Puff, puff, puff, … megy fel a lépcsőn" című rajz került 97 250 fonttal. A mű Róbert Gidát ábrázolja, amint megy fel a szobája felé, kezében Micimackóval. A medvebocsot a lábánál fogva viszi a gazdája, és ezért a bábu feje beverődik minden egyes lépcsőfokba.  
    
A Sotheby,s szakértői szerint a szerdán elárverezett kollekció a legértékesebb eredeti Micimackó mesekönyvrajz-gyűjtemény, amely valaha a piacra került. "Az olvasókat gyengéd érzelmek fűzik ezekhez a rajzokhoz. Nagy öröm, hogy a műkincspiacra begyűrűző válság ellenére ilyen mesés áron keltek el" - mondta Philip Errington, a brit aukciósház gyermekirodalom szakértője.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés