bezár
 

irodalom

2014. 10. 18.
Slam Poetry Bajnokság: Közeleg a döntő
2014. október 26. 17.00-23.00, Trafó – Kortárs Művészetek Háza, 1094 Budapest, Liliom u. 41.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Slam Poetry Bajnokság: Közeleg a döntő Az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokság az az esemény, amit évente egyszer rendeznek meg a Trafóban, és amit Süveg Márk Saiid nyer meg. Legalábbis eddig így történt. Ezúttal 25 döntőbe jutott slammer száll versenybe.

És mégis slammelhetek! – szólt a selejtezők előtt a Slam Poetry Budapest (SPB) kampánymottója. És tényleg, ma már nekiveselkedik bárki, aki kedvet érez, hogy szöveget írjon, és kiálljon vele a színpadra. A Magyarországon nyolc éve jelenlévő előadóköltészeti műfaj annyira népszerű lett az utóbbi időben, hogy valóságos olvasztótégelye a legkülönfélébb előadóknak. Költők, újságírók, színészek, rapperek, diákok, jogvédők, háztartásbelik – a lista végtelen. A címvédő pedig raccsol. És mégis...

prae.hu

A döntőn Saiid és a friss erdélyi bajnok, Horváth Benji mellett 24 slammer vesz részt, akik a selejtezőkön 150 nevező közül jutottak be a döntőbe. Az előadásokat 5 főből álló zsűri bírálja el. Ebből 3 fő szakmai zsűri, akik kiegészülnek két bátor jelentkezővel a közönség soraiból.

A szakmai zsűri tagjai:

> Batát Zoltán ’DJ Chi Korea’ – a slam poetry estek rezidens lemezlovasa, a Sztriit Noiz (Tilos Rádió) szerkesztő-műsorvezetője.

> Farkas Roland ’Wolfie’ – zenész, szövegíró, a Sopiane Slam egyik megalapítója, a Punnany Massif zenekar alapító tagja és frontembere.

> Szkárosi Endre – hangköltő, műfordító, kritikus, irodalomtörténész, az ELTE egyetemi docense.

Az idei bajnok jutalma egyenes út a 2014-es Slam Poetry Európa Bajnokságra, Malmöbe! A dobogósok összdíjazása 60.000.- Ft, valamint külön elismerésben részesül egy-egy slammmer a közönség és a zsűri választása alapján.

A hangulatot fokozza a Slam estekről jól ismert Amoeba zenekar, valamint az egymást tökéletesen kiegészítő konferanszié páros, Mavrák Kata Hugee és Németh Péter Zeek. A vizuális élmény erősítéséért pedig a Kiégő Izzók csapata gondoskodik. Az est fényét emelik még a meghívott fellépők: Müller Péter Sziámi, a Dream Time (Tolnai Eszti, Indiana, Ponza), a Words Are Melodies (Hugee és bandája) és Benke Hunor.

slam csík

Közérdekű információ: A jegyek már elfogytak. Az esemény nyomonkövethető lesz az ANGL applikáció segítségével telefonon keresztül, valamint a www.slampoetry.hu oldalon, ustreamen keresztül a Soundhead csapatának jóvoltából. Az ANGL app ingyenesen letölthető a Google Play webáruházból.

Információk:

www.trafo.hu

www.slampoetry.hu

www.facebook.com/SlamPoetryHungary 

https://www.facebook.com/events/1520111934868622/

Támogatók:

> RedBull Hungary – a bajnok kiutazásának támogatója

> Helsinki Bizottság – a zsűri különdíj biztosítója

> Libri Könyvkiadó Kft. – a közönség díj szponzorálója

> ANGL – a telefonos stream biztosítója

> Soundhead csapata – a webes közvetítés szolgáltatója

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés