bezár
 

irodalom

2014. 10. 18.
Arccal a hóban: felolvasószínházi előadás a Szimpla kávézóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Arccal a hóban: felolvasószínházi előadás a Szimpla kávézóban A Szimpla Társulat felolvasószínházi előadására Kalapos Éva Veronika drámájából a Szimpla Kávézóban október 30-án 19 órai kezdettel a Fiatal Írók Szövetségének támogatásával kerül sor. 

Kalapos Éva Veronika 1983-ban született Nyíregyházán. Írói pályáját újságcikkekkel kezdte, ezután a líra, majd a próza és a dráma felé fordult. 2013-ban napvilágot látott ifjúsági regénysorozatának, a D.A.C.-nak az első része, idén novemberben pedig már a harmadik epizód is a boltokba kerül. Szintén 2013-ban elnyerte a Móricz Zsigmond Irodalmi ösztöndíjat, Felülről fúj című drámakötete pedig a Fiatal Írók Szövetségének gondozásában 2014 októberében jelenik meg.

prae.hu

„Nóri: Ha volna isten, mert nekem ugyan be nem adják, ha hetente százszor el is rángatnak misére... ha volna isten, nem hagyná Borbás Attilának, hogy így bánjon velünk, hanem agyonbaszná egy villámmal, és annyi. Hagyjál engem az isteneddel.”

A színdarab az ország "sötét Szabolcs" nevű szegletének valóban sötét oldalát kívánja bemutatni egy család sorsán keresztül. Hová vezetnek az élethazugságok, az álszentség és a képmutatás, és miért fontosabbak ezek még a hozzánk legközelebb állóknál is? Szociodráma illúziók nélkül, nehéz sorsok és erős emberek, akikről szinte semmit sem tudunk.

A drámát a társulat nyáron első ízben nyáron adta elő a Fiatal Írók Szövetségének táborában, az október 30-i előadás pedig hivatalos elő bemutatóként szolgál. A Szimpa Társulat előadását november 6-án az írónő teljes drámakötetének bemutatója követi, amelynek során más történetekből is elhangzanak részletek.

Az október 30-i előadás szereplői: Kovács Olga, Dánielfy Anna, Szládek Kata, Mesterházy Fruzsina, Dolmány Attila, Menszátor Héresz Attila, Harcsik Róbert, Kovács-Cohner Róbert és Csikós Attila. Az előadásra jegyek a helyszínen (1073 Budapest, Kertész utca 48.) válthatóak 1000Ft-os áron. A részvételi szándékot a Facebook eseményen jelezheti minden érdeklődő.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés