bezár
 

film

2008. 12. 18.
Antal Nimród Kontrollja a tajvani Európai Filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz európai filmmel ismerkedhet meg decemberben a tajvani közönség a 2008. évi Európai Film Tajvani Fesztiválján, Magyarországról Antal Nimród Kontroll című alkotását hívták meg - jelentette taiwanmag.net hírportál.

prae.hu

Az Európai Bizottság Gazdasági és Kereskedelmi Irodája által 2005 óta megtartott fesztivál keretében idén 15 tajvani egyetemen és kulturális központban egész decemberben egy-egy osztrák, belga, francia, német, olasz, lengyel, magyar, cseh, szlovák és spanyol alkotást vetítetnek. 
    
Az utasok és jegyellenőrök drámai, de sokszor komikus viszonyát bemutató Kontroll, Antal Nimród 2003-ban készült alkotása 2004-ben a 35. Magyar Filmszemlén elsőfilmes rendezői díjat, a cannes-i filmfesztiválon pedig a legjobb ifjú tehetségnek járó díjat kapta.
    
A vetített filmek között van a csehszlovák Dusan Rapos 1985-ben forgatott Fontána pre Zuzanu című vígjátéka, a Paco Plaza és Jaume Balagueró rendezte, 2007-ben készült Rec című spanyol horrorfilm, a Michal Kwiecinski rendezte Menjünk holnap moziba (2007) lengyel romantikus dráma, valamint a 2005-ben forgatott, A láz című olasz vígjáték Alessandro D'Alatri rendezésében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés