bezár
 

zene

2014. 10. 15.
Elmarad a Moritz von Oswald Trio estje a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Betegség miatt elmarad a Moritz von Oswald Trio - Moritz von Oswald, Tony Allen és Max Loderbauer - koncertje szombaton a Trafóban. A fellépés az UH Fest, illetve a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál része lett volna.

A jegyek a Trafó jegypénztárában válthatók vissza október 30-ig - közölték a szervezők, akik nem részletezték, melyik előadó betegsége miatt marad el a koncert.
    

prae.hu

Moritz von Oswald a dubtechno egyik emblematikus figurája, Tony Allen az afrobeat egyik legfontosabb képviselője. A berlini Moritz von Oswald nélkül nem létezne minimal techno, ő volt az, aki a Mark Ernestusszal közösen indított Basic Channel duóval, illetve kiadóval, majd később a Rhythm & Sounddal hidat épített a jamaicai zene és Detroit között, lényegében megteremtve a dubtechnót.
    

Trió formációja a kétezres évek végén indult Max Loderbauer plasztikus analóg elektronikus hangképeivel és a Trafó Electrify-sorozatán tavaly szólóban fellépő Vladislav Delay közreműködésével. A Moritz von Oswald Trio élő dobbal és organikus ritmusokkal keresztezte a techno minimalizmusát, összehozva a kozmikus rock, a pszichedélia és az elektronikus tánczene fúzióját.
    

Három album és egy koncertlemez után Delay helyét az afrobeat egyik megteremtője, a nigériai Tony Allen vette át. A 2010-es Sziget fesztivál fellépője, a funkot a dzsesszel és nigériai dallamokkal, ritmusokkal elegyítő Allen egyebek mellett Fela Kuti dobosaként írta be a nevét a világzene történetébe.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés