bezár
 

art&design

2014. 10. 15.
Kleopátra szépségtára Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ókori egyiptomi kozmetikával és fodrászattal, diaporáma show-val és halotti szertartással készülnek Szegeden szombat estére, a Múzeumok őszi éjszakájára – tájékoztatta Hegedűs Anita, a Móra-múzeum PR-referense az MTI-t.

Szegeden összesen négy helyszínen – a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete-házban, a Kass Galériában és a Vármúzeumban - tartják meg az őszi múzeumi ünnepet. A rendezvény a közgyűjtemény történetének egyik legsikeresebb, az eddig csaknem 80 ezer látogatót vonzó, A fáraók Egyiptoma kiállításhoz kapcsolódva, az ókori birodalom titkainak jegyében telik majd. A négy kiállítóhely programjait végigjárva a látogatók megismerhetik az ókori egyiptomiak legfontosabb kultuszait, rejtélyeit, uralkodóit és a szorgos mindennapokat is.
    

prae.hu

A Móra múzeumban egyiptomi fodrászat és kozmetika nyitja meg kapuit erre az estére: Kleopátra szépségtárában a nők megismerkedhetnek az egyiptomi szépségkultúrával és öltözködési szokásokkal, majd fodrász és sminkmester segítségével maguk is egyiptomi dívákká válhatnak. Az est fénypontjaként halotti szertartást elevenítenek meg a Kultúrpalota falai között: a Mérlegen az élet című előadást a nyári zajos siker után most a múzeum aulájában és lépcsőházában mutatják be Pataki Ferenc színművész rendezésében.
    

A Vármúzeumban a képeké lesz a főszerep: a hét képmezős zenés diaporáma show Egyiptom kultikus romjait, legfontosabb kincseit és legendás művészetét eleveníti meg. Emellett folyamatos tárlatvezetések várják az érdeklődőket A fáraók Egyiptoma című kiállítás mindhárom helyszínén: a Móra múzeumban, a Kass Galéria sírkamrájában és a Fekete ház balzsamozás-termében, valamint az állandó kiállítások és látványtárak termeiben egész este.
    

A Kultúrpalota látogatói megtudhatják azt is, melyik édesség – amelyről az 1924-ben azt írta a sajtó olyan népszerű ételünk, mint a gulyás vagy a pörkölt - karrierje indult Szegedről és nyert Párizsban nagydíjat és aranyérmet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés