bezár
 

irodalom

2014. 10. 14.
Versek szódával újratöltve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Versek szódával újratöltve Október 15-én Zalán Tibor József Attila-díjas költővel és Huzella Péter Kossuth-díjas előadóművésszel nyitják a Versek szódával 2014/15-ös évadát a Nemzeti Színházban.

Második éve látja vendégül a Nemzeti Színház napjaink egyik legnépszerűbb irodalmi műsorát. A Kultúrvonal Produkciós Iroda és a Magyar Írószövetség által közösen létrehozott Versek szódával a talkshow-k stílusát megidézve oldott, pezsgő hangulatú környezetben faggatja az egyébként talán zárkózottabb, szemérmesebb alkatú írókat. A Versek szódával estsorozat fiatal házigazdája, Mikos Ákos a meghívott költők mellett társművészeket és barátokat megszólítva igyekszik a vendégekről minél teljesebb képet adni hobbijuk, kedvenc időtöltésük, más művészeti tevékenységük bemutatásával. A költők mellett közismert dalszerzők és slammerek is fellépnek, hogy a közönség a líra szerteágazó és friss műfajaiba is betekintést nyerhessen. A sorozat professzora Tarján Tamás szellemes verselemzései mellé Papp Zsuzsanna grafológust is segítségül hívja, aki minden bizonnyal újabb árnyalatokkal színesíti a költőkről kialakult képet.

prae.hu

A nyitóest vendége október 15-én Zalán Tibor lesz. A József Attila-díjas író, költő, dramaturg legutóbbi két kötetét, a Fáradt kadenciákat és a Holdfénytől megvakult kutyát elismerő kritika fogadta. 2013-ban jelent meg Papírváros című, öt kötetesre tervezett regényfolyamának harmadik része is, amelyet nyers erotikája miatt sokan vártak, mások inkább hangosan támadtak. Írói munkássága mellett számos folyóirat szerkesztője volt, így például 1985-1991 között a Kortárs folyóirat versrovatának volt vezetője, majd a Szivárvány folyóirat budapesti társszerkesztője és az Iskolakultúra rovatvezetője, 2000-2001 között a Kelet főszerkesztője volt, emellett jó pár színház számára dramaturgként is dolgozott. Meghívott vendége egykori művésztársa, Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész lesz.

Versek szódával: Zalán Tibor

Időpont:

2014. október 15., 19:30

Helyszín:

Nemzeti Színház, Kaszás Attila Terem

Budapest, Bajor Gizi park 1, 1095

A belépőjegy ára:

1500 Ft

A 2014/15-ös évadra most kedvezményes áron 12.000 Ft helyett 9000 Ft-ért válható bérlet a Nemzet Színház jegyirodáiban. A bérleten kívül a Nemzeti Színház 30%-os kedvezményt biztosít az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők számára, a pedagógusoknak pedig 40%-ot.

 

A teljes évad névsora:

2014. október 15. – Zalán Tibor

2014. november 19. – Beck Zoltán

2014. december 17. – Szabó T. Anna

2015. január 21. – Pion István

2015. február 11. – Müller Péter Sziámi

2015. március 18. – Ladik Katalin

2015. április 29. – Vörös István

2015. május 20. – Iancu Laura

Az előadások kezdésének időpontja: 19:30

 

További információ:

http://www.versekszodaval.hu/

http://www.nemzetiszinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés