bezár
 

film

2014. 10. 13.
Friss Hús rövidfilmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már fogadják a nevezéseket a szervezők a harmadik Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztiválra, amelyet 2015 márciusában rendeznek.

A Daazo.com rövidfilmes mustrájára december 31-én éjfélig lehet filmet küldeni. A fesztiválra 2013 januárja után készült magyar és nemzetközi animációkat, élőszereplős filmeket és dokumentumfilmeket várnak. Újdonság, hogy ezúttal a magyar animációs és élőszereplős filmeket külön kategóriában lehet nevezni - közölték hétfőn a szervezők az MTI-vel.
    

prae.hu

A Daazoo.com a rövidfilmes szemlével bemutatkozási lehetőséget kíván nyújtani a hazai filmes tehetségeknek, emellett a külföldi rövidfilmes trendekre is rálátást akar adni.
    

A Friss Hús 3.0 nevezési feltételeit a http://www.daazo.com/static/frisshus15 honlapon ismertetik a szervezők. Az érdeklődők ott tájékozódhatnak a nevezési díjakról is.
    

A 2015 március végére meghirdetett mustrán három fődíjat osztanak ki. Külön kategóriában díjazzák a legjobb magyar élőszereplős rövidfilmet és a legjobb magyar rövid animációt, a nemzetközi mezőnyben pedig egy fődíjat adnak át a legjobb élőszereplős vagy animációs rövidfilmnek. A két magyar díj egyenként száz-százezer forintos, a nemzetközi díj ezer eurós pénzjutalommal jár.
    

Az először 2013 tavaszán megtartott fesztivál nagy sikere nyomán idén már kétnaposról négynaposra bővült és nemzetközi mezőnnyel egészült ki a szemle. A márciusi Friss Hús 2.0 fesztiválon több mint kétezren tekintették meg a bemutatott 66 rövidfilmet. A szemle magyar fődíját Bucsi Réka Symphony Nr. 42 című animációja nyerte, a nemzetközi szekcióban a spanyol Chema García Ibarra Misterio című alkotását ítélték a legjobbnak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Alex Garland: Polgárháború
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés