bezár
 

színház

2008. 12. 18.
Áldozatot mutatnak be Aquincumban
Saturnalia-vásár az Aquincumi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Áldozatbemutatás, előadások és vershallgatás mellett kockajáték, diótorony és malom is várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig az Aquincumi Múzeum Saturnalia című rendezvényén Budapesten.

Szkéné színház

Saturnus, a mezőgazdaság és az idő ősi urának vidám ünnepét, a modern karácsony ősét az antik hagyományok felelevenítésével ünnepli meg az Aquincum Baráti Kör és az Aquincumi Múzeum - közölte az intézmény az MTI-vel.

A rendezvény áldozatbemutatással kezdődik, a résztvevők az ókori szokások szerint az új kiállítási csarnok épülete előtt a szabadban köszöntik Saturnust.

Kockajátékot, diótornyot, malmot és egyéb, a római korban népszerű, máig is fennmaradt játékot és játékszert próbálhatnak ki a látogatók az épületben és a környező szabadtéren a Familia Gladiatoria hagyományőrző csapat vezetésével.

A Garabonciás Gyermekpantomim Együttes előadása a téli napfordulós szokásokat eleveníti fel délután 16.30-tól; az irodalomkedvelők a délután folyamán az ókori irodalom gyöngyszemeiből hallhatnak válogatást Halmágyi Sándor színművész és társulata jóvoltából.

Mind a római játékokban győztesek, mind pedig a kérdéseket helyesen kitöltők játékérmet kapnak; minél többet gyűjtenek össze belőle, annál nagyobb esélyük van arra, hogy a nap végén megrendezett rabszolgavásáron sikerrel licitáljanak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés