bezár
 

film

2014. 10. 08.
Frontmozi az Urániában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Frontmozi az Urániában Az első világháború kitörésének centenáriumához kapcsolódóan a XX. Század Intézet és a Habsburg Történeti Intézet Lewis Milestone, Székely István és Mario Monicelli ikonikus, az első világháborút feldolgozó filmalkotásait felvonultató vetítéssorozatot szervez minden hónap második szerdáján az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az október 15-től kezdődő Frontmoziban először az 1930-as, Nyugaton a helyzet változatlan című amerikai film látható, amely 1930-ban elnyerte a legjobb filmért és a legjobb rendezésért járó Oscar-díjat. A vetítést megelőzően Békés Márton történész beszélget Schreiber András filmszakértővel. 

prae.hu

A filmvetítés időpontja: 2014. október 15., szerda 18 óra. A filmvetítés helyszíne: Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21., Csortos terem). A belépés díjtalan.

Frontmozi

Forrás: Frontmozi meghívó.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés