bezár
 

irodalom

2008. 12. 16.
Psota Irén és Müller Péter együtt dedikált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Együtt dedikálta Csak a halálom előtt olvasható el, de siess! című kötetét Psota Irén Kossuth-díjas színművész, illetve Mesterkurzuson című DVD-jét Müller Péter író hétfőn a budapesti Madách Színház Tolnay Szalonjában.

prae.hu

 Mint a színésznő az általa írt fülszövegben fogalmaz, a "Kedvenc férjem", Mojó rólam szóló írásai és levelezésünk alcímmel kiadott könyve második férje, Molnár József belsőépítész "Nekem, Rólam és Értem írt naplóját, írásait, a Nagy Találkozás történetét" tárja az olvasók elé.
    
Psota Irén elmondta, az általa válogatott írásokat és egykori férje rajzait tartalmazó kötetet megismerkedésük ötvenedik évfordulójára jelentette meg az Urbis Könyvkiadónál. 
    
A művésznő nem kívánt beszélni a dedikáláson néhai férjéről, csak annyit mondott, "élete nagy szerelme" már nem él. "Beszéljen róla a kötet" - tette hozzá Psota Irén.
    
Müller Péter beszámolója szerint sok évvel ezelőtt Popper Péterrel közösen kezdték a Mesterkurzus című előadássorozatot, amelyben az idők során Kornis Mihálytól Heller Ágnesen át Domján Lászlóig a magyar szellemi élet számos jeles képviselője közreműködött.
    
Az eddigi harminc előadás anyaga nyomtatásban már több kötetben megjelent. "Más a leírt szó és más az élőszó mágiája, erről szól a DVD-hez mellékelt kis tanulmány is" - mondta el az író a dedikálás előtt.
    
Mint hozzátette, a tervek szerint sorozat formájában további előadások is megjelennek, az Affarone Kft. gondozásában. 
    
A tervezett sorozat első lemezén Müller Péter Sorsdöntő találkozások, Magára hagyott generációk, Önzés és csalódás, valamint Félelem, hit, gyógyulás című előadásainak felvételei jelentek meg; az író Lélek és betű című tanulmánya a DVD-hez mellékelt kis könyvben kapott helyet.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Műfajok, művészeti ágak, médiumok keveredése Milosevits Péter életművében
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Kevin Costner – Horizont: Egy amerikai eposz
Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés