bezár
 

art&design

2014. 10. 04.
Lengyel tervező nyerte az idei Gombold újra! pályázat fődíját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Domi Grzybek lengyel tervező vehette át a fődíjat a Design Terminál negyedik alkalommal meghirdetett, idén a vállalkozó kedvű fiatalokra koncentráló Gombold újra! öltözéktervezési pályázatának szombat esti döntőjén, amelynek a Városligeti Műjégpálya adott otthont a Central European Fashion Days (CEFD) keretében.

A 10 ezer euró értékű CEFD Visegrád Award vállalkozásösztönző fődíjat öltözék kategóriában a teljes mezőnyben legjobbnak bizonyult, lengyel Domi Grzybek nyerte el, míg a kiegészítő kategória díját a Balázs Viola és Szécsi Tamás színes kendői érdemelték ki. A szintén 10 ezer euró értékű Design Terminál díjat a legjobb magyar tervező csapat, a November (Hársfalvi Réka, Schütz Nikolett és Szenteczki Boldizsár) vihette haza férfi kollekciójáért.

prae.hu

Szombat este 19 döntős kollekció mutatkozott be a kifutón. A pályázatra idén csaknem kétszázan, a magyarok mellett tehetséges cseh, szlovák és lengyel divattervezők jelentkeztek a saját kultúrájukra jellemző motívumokat felhasználva; a pályaművek közül 70 érkezett külföldről. A szakmai zsűri döntése alapján 40 tervező jutott tovább a második fordulóba.

Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, az est műsorvezetői Buda Márton és Epres Panni voltak.

A döntő divatbemutatóját egy szupermodell, Mihalik Enikő nyitotta meg, aki 5 év után most szerepelt először magyar kifutón.

Az immár háromnapos eseménysorozattá bővült Central European Fashion Days első két napján divatbemutatókat tartottak, vasárnap pedig a város több pontján nemzetközi kereskedőkkel találkoznak a tervezők.

A Design Terminál minden eddiginél szélesebb körű hazai és nemzetközi összefogással megvalósuló Central European Fashion Days eseménysorozatához a divatvilág egyik legmeghatározóbb piaci szereplője, az IMG Fashion is csatlakozott, amely többek között a New York-i, a berlini és a milánói divathét fő szervezője.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés