bezár
 

art&design

2014. 10. 02.
Öltözékkiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világháború kitörése előtti, kifinomult polgári öltözékek és életmód világát idézi meg az Áttünés 1914 című öltözékkiállítás, amelynek a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára ad otthont péntektől a Design Hét alkalmából.

 A levéltár a Múzeumok éjszakája sikere után a Design Héten is vendégül látja a Symbel 2014-2018 projekt aktuális, Áttünés 1914 című kiállítását - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.
    

prae.hu

A tárlat a háború kitörése előtti utolsó békeévet idézi meg. A tervezői koncepció célja, hogy szembeállítsa egymással a korra jellemző kifinomult, polgári öltözékek és életmód világát a kitörő háború nyers hatásaival.
    

A kiállítás vezető tervezője a lengyel Michal Starost, aki Közép-Európa legnagyobb ékszervásárának, az Amberif-nek és a Sopot Art and Fashion Weeknek a művészeti igazgatója, valamint az Ufufu design team vezető tervezője. A kiállítás tervezésében részt vett továbbá Edith Agay Ausztriából, valamint Magyarországról Körtvély Adrienne, az Áttünés 1914 kiállítás létrehozója és a papírinstallációkat készítő Németh Edina.
    

A Symbel 2014-2018 cross cultural projekt az I. világháború eseményeit dolgozza fel nemzetközi divattervező- és társművész csoport közreműködésével.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés