bezár
 

irodalom

2014. 09. 29.
Megújul Balatonföldvár könyvtára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A héten megkezdődik Balatonföldvár Bajor Gizi Közösségi Házának és Könyvtárának épületenergetikai fejlesztése, amelynek megvalósításához a város 90,6 millió forint uniós támogatást nyert és csaknem 20 millió forintos önerőt biztosított - számolt be Holovits Huba (Fidesz-KDNP) polgármester a projekt indításáról tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A polgármester beszélt arról is, hogy a balatoni kisváros számos uniós pályázat adta elérhetőséggel élt már, amelyeknek köszönhetően többnyire turisztikai fejlesztések történtek.
    

prae.hu

A mostani a település legnagyobbnak számító beruházása és egy kifejezetten környezettudatos fejlesztés, amelynek alkalmával megtörténik a helyi lakosságot és a térséget kiszolgáló közösségi ház teljes energetikai korszerűsítése. A megújuló energia hasznosításával is kombinált fejlesztés nemcsak környezetkímélő, hanem a város kiadási is milliós nagyságrenddel csökkennek - mondta a polgármester.
    

A tervek szerint a 2015. április 15-ig elkészülő beruházás révén egyebek között hőszivattyús fűtési rendszert építenek ki, szigetelik a közösségi ház tetejét, valamennyi régi nyílászárót lecserélik és az épület teljes külső lábazati, homlokzati hőszigetelése is megtörténik.
    

A beruházás ideje alatt a város és környékének művészeti, kulturális csoportjai számára az önkormányzat más intézményeiben biztosítanak helyet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés