bezár
 

irodalom

2014. 09. 25.
Az Olvasás éjszakája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyvbemutatók, irodalmi játékok és zenés programok is várják az érdeklődőket október 18-án az Olvasás éjszakáján, amelyet második alkalommal rendeznek meg számos helyszínen Budapesten és vidéken.

Az idei olvasásnépszerűsítő rendezvénynek négy kiemelt helyszíne lesz a fővárosban: az Akvárium Klub mellett az Alexandra Könyvesház, a Libri Mammut könyváruház és a Líra Fókusz Könyváruház kínál kötetlen, zenés és interaktív programokat - mondta el a szervező Supka Géza Alapítvány elnöke a rendezvényt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.
    

prae.hu

Lafferton Kálmán hozzáfűzte: az olvasást idén a könyvtárakkal együtt népszerűsítik, hiszen az Olvasás éjszakáját az Országos Könyvtári Napok idején, a Könyves vasárnap előestéjén rendezik meg.
    

Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója kiemelte: mivel közös ügyről, az olvasás népszerűsítéséről van szó, így az Olvasás éjszakája, valamint az Országos Könyvtári Napok (október 13-20.) és az október 19-i Könyves vasárnap "egymásnak adják át a stafétát."
    

A kiemelt helyszíneken a könyvbemutatók, dedikálások és beszélgetések mellett divatbemutató, írók és DJ-k párbaja, mesélés és sütisütés, szabadulós játékok és kiállítások is színesítik a programkínálatot.
    

A Líra Fókusz Könyváruház hátsó kapujában például pódiumot állítanak fel, amelyen bárki bemutathatja saját kötetét.
   

Az Örkény István Könyvesboltban a látogatók Müller Péter íróval beszélgethetnek új kötetéről, majd az Omega együttes tagja, Mihály Tamás zeneszerző ismerteti a zenekarról írt könyvét.
    

A rendezvényhez csatlakozott még többek között a budapesti Írók Boltja, vidéken a váci Lyra Könyvesbolt, a soproni Cédrus Könyvkereskedés és a nyíregyházi ILS Bookshop.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés