bezár
 

irodalom

2014. 09. 25.
III. Országos Slam Poetry Bajnokság – Selejtezők a Corvintetőn
2014. szeptember 26-28., 17.00-22.00h, Corvintető, Budapest VIII., Blaha Lujza tér
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
III. Országos Slam Poetry Bajnokság – Selejtezők a Corvintetőn Az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokság az az esemény, amit évente egyszer rendeznek meg a Trafóban, és amit Süveg Márk Saiid nyer meg. Legalábbis eddig így történt. Arról, hogy ezúttal más állhasson a dobogó tetejére, 25 döntőbe jutott slammer próbál gondoskodni.

"És mégis slammelhetek!" – szólt a selejtezők előtt a Slam Poetry Budapest (SPB) kampánymottója. És tényleg, ma már nekiveselkedik bárki, aki kedvet érez, hogy szöveget írjon és kiálljon vele a színpadra. A hazánkban nyolc éve jelenlévő előadóköltészeti műfaj annyira népszerű lett az utóbbi időben, hogy valóságos olvasztótégelye a legkülönfélébb előadóknak. Költők, újságírók, színészek, rapperek, diákok, jogvédők, háztartásbelik – a lista végtelen. A címvédő pedig raccsol. És mégis...

prae.hu

A döntőn Saiid és a friss erdélyi bajnok, Horváth Benji mellett 24 slammer vesz részt, akik a szeptemberi selejtezőkön 150 nevező közül jutnak be az októberi döntőbe. A selejtezőkön szeptember 26-28. között minden nap 2 x 25 fő kerül a versenybe, ahonnan minden körből 4 szerencsés jut a döntőbe. 3 főt az 5 tagú zsűri juttat tovább, amelyben a 4 előre felkért zsűritag szakmai szempontok alapján értékeli a produkciókat, az ötödik zsűritag pedig a közönség soraiból kerül ki. Emellett minden körben a közönség által a helyszínen leadott szavazatokkal jut tovább a döntőbe plusz egy versenyző.

A zsűri tagjai:  Andrew Hefler (színész, énekes, a Food Film Fighters házigazdája), Babiczky Tibor (költő, szerkesztő, újságíró), Bárdos Deák Ági (előadóművész, dalszövegíró, író), Gyukics Gábor (költő, műfordító), Keszég László (rendező), Kövér András Kövi (a Sopiane slam atyja, slammer), Ladik Katalin (költő, előadóművész), Miklós Melánia (dramaturg, a Szentivánéji slam ötletgazdája), Nagy Gabriella (író, szerkesztő), Petrányi Zsolt (művészettörténész, a hazai slam mozgalom és a Budapest Slam események atyja), Sirokai Mátyás (költő, zenész, műfordító) és Szobácsi Gergő (Standup humorista, a Duma Slam házigazdája).

A hangulatot fokozza a Slam estekről jól ismert DJ Chi Korea, valamint a megunhatatlan konferanszié páros, Mavrák Kata Hugee és Németh Péter Zeek.

Slam

Jegyek:

Napijegy: 1.000.- Ft

3 napos bérlet: 2.000.- Ft

Kapunyitás minden nap 16:00-tól.

 

Információk:

www.corvinteto.hu

www.slampoetry.hu

www.facebook.com/SlamPoetryHungary

https://www.facebook.com/events/1520111934868622/

 

Támogatók:

RedBull Hungary, Libri Könyvkiadó Kft., Helsinki Bizottság

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés