bezár
 

irodalom

2008. 12. 14.
Ottfelejtett könyvek tára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A sietős utazók gyakran ottfelejtik könyveiket a szállodában, 250 kötetnyi könyvből az egyik madridi szálloda "könyvtárat" hozott létre.

prae.hu

A spanyol főváros központjában található Conde Duque hotel különleges könyvtárában főleg angol nyelvű zsebkönyveknek vannak, de akadnak spanyol, japán, görög, kínai és holland nyelvű úti-, illetve művészeti könyvek is, összesen tíz nyelven.

Az ottfelejtett könyvek tárában a hagyományos római szakácskönyv békésen megfér a Michael Jackson táncát elemző írással, a spanyol bikaviador, José Ortega Cano emlékirataival és természetgyógyász könyvekkel. Aki vallásos irodalomra vágyik, szintén talál magának olvasnivalót.
    
A könyvek tára egy évvel ezelőtt Paloma Cabreras kereskedelmi igazgató ötlete alapján jött létre, aki egy kis vitrinben őrizte a hotelszobákban felejtett első negyven könyvet.
    
Már vannak olyan vendégek is, akik szándékosan "szórakozottak", hogy gyarapítsák a készletet, az egyik vendég például verseskötetet ajándékozott a hotelkönyvtárnak. Mások viszont elfelejtik visszaadni a kölcsönvett könyvet, főleg az útikönyveket, a szállodának pedig nincs kölcsönzési rendje, nem ellenőrzik a könyvtár használóit.
    
A veszteségek ellenére a könyvtár létrehozója nem tart attól, hogy könyvek nélkül maradnak, mert az utazók feledékenysége minden nap újabb kötetekkel gyarapítja a könyvtárat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés