bezár
 

építészet

2014. 09. 22.
PLACC Fesztivál 2014: Tükörben a város
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PLACC Fesztivál 2014: Tükörben a város Feltárni, felidézni, felforgatni, újragondolni, átértelmezni, másként látni a várost – ezen gondolatok köré szerveződik az idén kilencedik alkalommal megrendezett budapesti PLACCC Fesztivál 2014.

A programsorozatot 2014. szeptember 23-28. között tartják a főváros különböző közterein (a belvárosban, illetve Csepelen), ahol hazai és nemzetközi alkotócsoportok bukkannak fel az adott helyszínekhez kapcsolódó, azokra reflektáló alkotásokkal, előadásokkal, installációkkal.

prae.hu

A fesztivál célja a szervezők szerint az, hogy gondoljuk újra, amit Budapestről tudunk: fedezzünk fel új részleteket, és találjunk új kapcsolatokat a minket körülvevő terekkel, ne csak éljünk e terekben, hanem éljük is meg őket. Ennek jegyében évről évre olyan ideiglenes alkotásokat is bemutatnak, amelyek akár hosszabb távon is a választott helyszínen maradhatnak.

A PLACCC 2014 programkínálatában színházi és táncelőadások, valamint köztéri építészeti-képzőművészeti installáció és design-akció is szerepel. Két külföldi projektet mutatnak be, de a fesztiválra fiatal magyar alkotókat is meghívtak: a színház területen dolgozó 011 Alkotócsoportot, a Studio Nomad építészkollektívát és a Noppa tervezőcsapatot – utóbbi kifejezetten a PLACCC felkérésére készül helyszínspecifikus alkotásokkal.

A PLACCC 2014 támogatói: In Situ, European Commission (DGEAC – Culture programme), Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége, Fonds Podiumkunsten, Flemish Representation in Budapest, CAFe Budapest, Summa Artium, Four Days.

Honlap: http://www.placcc.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/placccfesztival 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/950740834951567/ 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
Egy látogatásra érdemes új célpont


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés