bezár
 

film

2014. 09. 22.
3 jelölt a legjobb animáció EFA-díjára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két francia-belga koprodukciót és egy olasz alkotást jelölt a legjobb európai animációs nagyjátékfilm idei díjára az Európai Filmakadémia (EFA).

A díjra a Csodabogarak - Az elveszett hangyák völgye című francia-belga film, a L'arte della felicitá (A boldogság művészete) című olasz animáció, valamint a Mathias Malzieu francia zenész A szív mechanikája című könyve alapján készült Jack et la Mécanique du Coeur című francia-belga animációs film kapott jelölést - olvasható az EFA hétfői közleményében.
    

prae.hu

A jelölt filmeket hamarosan kézhez kapja az EFA több mint háromezer tagja, akik a győztesről döntenek. A 2014-es legjobb európai animációs nagyjátékfilm díját a nyertes film készítői december 13-án, Rigában vehetik át a 27. Európai Filmdíjak ceremóniáján, amely élőben követhető lesz a www.europeanfilmawards.eu oldalon.
    

A 27. Európai Filmdíjakat a lett kulturális minisztérium, Riga polgármesteri hivatala, a Riga 2014 Alapítvány, a Creative Europe MEDIA Sub-Programme, az FFA Német Szövetségi Filmalap, a Német Állami Lottó Berlin, a német állam kultúráért és médiáért felelős minisztere, valamint a Medienboard Berlin-Brandenburg támogatásával osztják ki.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés