bezár
 

zene

2014. 09. 19.
Az István, a királyt állítják színpadra a Pannon Egyetem hallgatói
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Novemberben mutatják be a veszprémi Pannon Egyetem hallgatói az István, a király című rockoperát - hangzott el a rendezvényről tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere fontosnak nevezte, hogy az egyetemen tanuló fiataloknak is lehetőséget biztosítsanak tehetségük kibontakozására és a város kulturális életében való aktív részvételre.
    

prae.hu

Friedler Ferenc rektor hangsúlyozta: az egyetem vezetése támogatja, hogy a többségében műszaki hátterű intézmény hallgatói művészeti tevékenységeket is végezzenek.
    

Az ötletgazda, Halmay Gábor elmondta: a Hallgatók a Művészetekért Egyesület által Veszprémben először állítják színpadra a rockoperát, amelyet koncertváltozatban mutatnak be az egyetem zenekarával, volt és jelenlegi hallgatók közreműködésével.
    

A darabot Szeles József, a veszprémi Petőfi Színház színművésze rendezi. Mintegy 40-en szerepelnek benne, köztük nyolc szólóénekes és egy öttagú zenekar. A másfél milliós költségvetésű István, a király bemutatója novemberben lesz a veszprémi Hangvillában. Az alkotók elmondták, tervezik, hogy az ország más felsőoktatási intézményeibe is elviszik az előadást.
    

A tájékoztatón Mihalovics Péter a Bakony-Balaton térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos elmondta: olyan örök érvényű értékeket közvetít a darab, melyek ezer éve fenntartják közösségünket. Ezek közt említette az európaiságot, az államiságot és a kereszténységet, amelyeket az egyetemisták hitelesen tudnak közvetíteni kortársaik felé.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés