bezár
 

art&design

2014. 09. 19.
VELOFETISH. by Balkantango a Nyitva! fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
VELOFETISH. by Balkantango a Nyitva! fesztiválon A Nyitva! fesztivál keretében, szeptember 19. és október 19. között, a Gerlóczy Café jóvoltából, Budapesten, az V.kerület Vitkovics Mihály utca 3-ban, egy pop-up galériában rendezi meg a Balkantango csapata a második VELOFETISH. kiállítást.

A VELOFETISH. egy kísérleti műfaj, mely a kiállítás, a galéria, a design bolt és a concept store közötti határtterületen mutatja be a városi biciklizés széleskörű elterjedését és ennek a művészetre és tárgykultúrára gyakorolt, hirtelen felerősödött hatását. A magyar kortárs városi bringás kultúra naprakész szemléje: ezt a szabadságot és rugalmasságot szimbolizáló, az új évezred új város fogalmát teljesen átformáló jelenséget mutatja be. Láthatóak ill. megvásárolhatóak itt például bringás használati tárgyak és öltözékek, néprajzi gyűjtéshez készült fotók, személyes emlékekeket megörökítő filmek és kerékpáralkatrészekből összerakott fétis szobrok.

prae.hu

VELOFETISH. by Balkantango a Nyitva! fesztiválon

Program:

Szeptember 19.,18:00

Megnyitó: apéro, Cycle Chic fotózás

Stílusos bringások, bringás stílusok. A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. A Cycle Chic fotósa a helyszínen leképezi az aktuális bringás divatot. A kiállítást megnyitja: László János, a Magyar Kerékpáros Klub elnöke.

 

Szeptember 26.,16:00

BALKANTANGO X IVANKA 

Közös fejlesztésű termék bemutatója. Minimalizmus. Innováció. Gumi és Beton. Meglepetés.

 

Október 4., 14:00-22:00

Stylewalker Night: FUTÁRTÁP kóstoló és zine bemutató

"Rendszeresen tekerek napi 10 órát és hát az étkezés így tankolásra hasonlít leginkább... Feltankolni üzemanyaggal a szervezetem, amilyen gyorsan és amilyen olcsón csak lehet – néha menet közben. Szóval elhatároztam, hogy összegyűjtöm a futár-kollégák kedvenc receptjeit, hogy lássuk ki hogyan oldja meg a szénhidrátbevitelt."

VELOFETISH. by Balkantango a Nyitva! fesztiválon

Nyitvatartás: Hé-Pé 12:00-19:00, Szo 10:00-16:00.

Kulcsszavak: bringa, kultúra, kreatív, recycling, design, divat, környezettudatos.


Az első VELOFETISH.-t Berlinben rendezték meg a CHB-ban, 2014. 03. 21-04.28. között. Részletes leírás a honlapon található. Minden, a témához kapcsolódó ötletett nytottan várnak a szervezők.

A Nyitva! fesztiválról részletesen a honlapon.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés